• Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

О РЕВИЈИ


o reviji

Ревија филмског стваралаштва деце и омладине Србије је традиционална годишња смотра радова младих филмских аутора од 7 до 19 година старости, не дужих од 10 односно 20 минута. Одржава се сваке године крајем јуна месеца и траје 4 дана. Организатор Ревије је Центар аматерског филма Србије. Ревија није комерцијалног карактера и организује се у циљу представљања, популарисања, афирмисања и унапређења филмског стваралаштва најмлађих филмских стваралаца.

Ове године, због епидемије, неће бити јавних биоскопских пројекција, већ ће сви филмови које одабере и награди стручни жири од 5 чланова, бити приказани путем интернета, а касније, када то буде дозвољено, и у затвореном простору. Репризе Ревије организују се широм земље где за то има интересовања.

На 50. ревији биће додељене следеће награде: Гранд приx, прва, друга и трећа награда за филм и награде за најбољи сценарио (или идеју), камеру, монтажу, звук (или дизајн звука) и режију. Предвиђена је и награда за најуспешнији клуб и најуспешнијег ментора као и награда за најгледанији филм на сајту. Додељују се и награде Етнографског музеја у Београду и Етнографско – антрополошког сруштва Србије. Награде се додељују у две старосне категорије – од 7 до 15 година и од 15 до 19 година.

 


© 2021 РЕ­ВИ­ЈА ФИЛМ­СКОГ СТВА­РА­ЛА­ШТВА ДЕ­ЦЕ И ОМЛА­ДИ­НЕ СР­БИ­ЈЕ